Corona öppethållningstider
Butikens öppethållning fr.o.m 23.3 2020.
Tidsbokning 09.00-12.30 (för riskgrupper) 12.30-16.30 öppna dörrar.
Vi föredrar kontakt per telefon 02420742 eller mail markus.dahlbom[at]kimitotelefon.fi.

På grund av coronaviruset har de flesta betydande sportligorna blivit pausade. Detta påverkar C More Total- och Sport- samt Viasat Kulta-, Urheilu-, Jalkapallo-, Jääkiekko- och Golf- kanalpaketens innehåll.

Vi gör följande ändringar i dessa kanalpaket senast på fredag:

  • C More Sport -kanalpaketet utvidgas med allt innehåll från C More Total, dvs. serier, filmer och barnprogram.
  • Priset på både C More Sport- och C More Total -kanalpaketen i mars är -50% av Total-paketets normalpris, dvs 17,48 €/mån.
  • Viasat Urheilu, Jalkapallo, Jääkiekko och Golf -paketens innehåll utvidgas till att omfatta alla kanaler från kanalpaketet Viasat Kulta och dessa kanalpakets pris är 19,95 €/mån från och med 16.3.


De sänkta priserna syns på kundernas kommande fakturor och som det ser ut i nuläget, är de i kraft under den tiden som undantagssituationen kräver det, men åtminstone till slutet av mars.

Dessutom strävar kanalbolagen efter att skaffa nytt, intressant innehåll till sina sportkanaler trots undantagssituationen. Du kan till exempel se på SPORT LIVE på Viasat Urheilu-kanalen och Viaplay vardagar kl. 19.00 och 20.00. Vi informerar mer när vi får information från kanalbolagen.

Vi förbereder oss att upprätthålla de samhällskritiska dataförbindelserna genom att förhindra vidare spridning av coronavirus

Tillsvidare kommer vi att betjäna våra kunder normalt i vår kundbetjäningspunkt men vi uppmanar alla att i första hand sköta ärenden per telefon eller via andra elektroniska kanaler alltid då det är möjligt.

Montörerna fortsätter installera fiberanslutningar enligt överenskomna tidtabeller, men kom ihåg att hålla dig på tillräckligt avstånd från montören som kommer hem till dig. Övriga hembesök görs om det är fråga om en felsituation där besöket inte går att skjuta framåt. Vi vill påpeka att speciellt äldre personer skall överväga noggrannt om hembesöket verkligen är nödvändigt. Kom ihåg att ringa kundtjänsten och annullera ett redan bokat hembesök ifall du blir sjuk eller känner dig annars osäker. Montören kontaktar dig senare på nytt för att komma överens om en ny tid.

Vi strävar också till att minimera smittorisken inom bolaget bland vår personal genom distansarbete. Det lönar sig därför också att ringa före en eventuell träff för att försäkra sig om huruvida personen är på plats eller inte.

Med dessa förberedande åtgärder strävar vi efter att säkra kundernas förbindelser samt tjänsternas underhåll och funktionalitet även vid eskalering av virussituationen. Vi vill även annars förhindra spridningen av coronavirus vidare. Flera av våra kunder har nu redan övergått till att huvudsakligen jobba på distans och vi förväntar oss att mängden ännu ökar, så fördelen med ett pålitligt och fungerande fibernät är nu ännu mera uppenbar.

 

Kontaktuppgifter

Kimito Telefon bygger kraftigt ut fibernätet på hela Kimitoön. Fibernätet är avgörande för tillgången till elektroniska tjänster redan nu men särskilt i framtiden. Det är därför klokt att redan nu börja fundera på hur läget är på det området där man bor, har sitt företag eller sommarstuga. I många fall är det efterfrågan som avgör huruvida fibernätet byggs ut eller ej. Kolla tillgängligheten på kartan och anmäl intresse eller kontakta oss för noggrannare information.

Områden som just nu är under planering/byggnation:

Bredviken-Synderstö

Lammala-Illo-Gräggnäs-Runsö

Kila

Hitis

Högsåra

PRESSMEDDELANDE

Finlands framtid hänger på fibern

Fiberprojektet belyser Finlands position som föregångare inom den tekniska utvecklingen

Finnet-förbundet rf som består av de lokala datakommunikationsbolagen har startat upp ett treårigt ”Finland behöver fiber”-projekt. Målsättningen är att öka kännedomen om hur fibernätet påverkar Finlands framtid och den teknologiska utvecklingen, samt framför allt försäkra att 5G når ut även utanför tillväxtcentren. ”Den efterlängtade 5G:n behöver fiber för att fungera”, säger Finnet-förbundets verkställande direktör Jarmo Matilainen.

Endast med fiber kan ett heltäckande 5G-nät byggas

Följande stora utvecklingsskede inom den trådlösa dataöverföringen är 5G, som utnyttjas av en kontinuerligt ökande mängd apparater och appar. Endast fibern kan erbjuda ett tillräckligt snabbt och pålitligt stamnät som krävs för att 5G:n ska fungera. Finnets projekt uppmuntrar hushåll utanför tillväxtcentren att bekanta sig med fibermöjligheterna inom sitt bostadsområde. Fiberns nära på gränslösa kapacitet räcker för årtionden framöver så även tjänsterna för kommande smarthem fungerar.

Alltid aktuellt om fiber på webbsidan

På projektets websida suomitarvitseekuitua.fi publiceras aktuell info och videointervjuer där Saimi Hoyer, turismföretagare i Punkaharju, samt eSport-spelaren Jere Alanen står först i tur med konkreta praktiska exempel på hurdana fördelar och tjänster fibern erbjuder människan. Utöver nöjesbruk kräver t.ex. husteknik, distansarbete och allt mer även hälsotjänster snabba dataförbindelser. Via websidan är det möjligt att kartlägga fiberläget på det egna bostadsområdet vilket underlättar planering av en eventuell övergång till fibernät för den egna bostaden.

Tilläggsuppgifter

Christian Lindroos

​Verkställande direktör

02 420735

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Finnet-förbundet rf är de regionala ICT-bolagens intressebevakare och samarbetsorgan. Förbundet har 23 medlemsbolag inkl. dotter- och intressebolag, vars sammansatta omsättning år 2016 var c. 373 miljoner euro. Bolagen sysselsätter över 2000 personer.

 

 

De finländska antenn-tv-näten övergår helt till ny DVB-T2-sändningsteknik senast 31.3.2020. För att du ska kunna fortsätta titta på tv-sändningar via antennätet behöver du en tv eller digitalbox som är försedd med en DVB-T2-tuner.

Om du har Kimito Telefons Watson TV-tjänst behöver du inte oroa dig - det fungerar även framöver med vilken TV som helst.

 

Du kan testa huruvida din TV fungerar efter 2020 via länken:

 

https://toimiikotelkkarini.fi/se/

infotillfälle

Vinter OS på Watson

YLE sänder från OS på TV1 och TV2 vid sidan av andra program. Yle har dock begränsningar på sändningarna mellan 19-21 och på Yle arenan får det inte visas mera än 5 olika olympiadrelaterade program. YLE sänder inte heller herrarnas hockey på sina kanaler.

TV5 sänder alla Lejonens matcher. Förutom detta sänder TV5 olika klipp och andra grenar. TV5 har kanalplats 10 i Watson och TV5HD finns på kanalplats 37.

Med Watson kan du titta på Eurosport kanalerna i HD, även med mobilen eller tabletten. Också Eurosport 2 kan ses av alla Watson kunder under OS. Eurosport 1 kanal 21, HD kanal 121, Eurosport 2 kanal 122, HD kanal 123.

 

ÄNDRINGAR I WATSONTJÄNSTENS BASKANALER OCH KANALPAKET I DECEMBER

Bästa kund,

Watsontjänstens utbud av baskanaler förnyas i december. Det avgiftsfria kanalpaket Next utgår ur utbudet, och ersätts med massor av avgiftsfria extrakanaler som kan ses utan att beställas skilt. Utbudet av kanaler som kan ses fritt ökar och du har framöver tillgång till 39 kanaler. Nya hd-kanaler i utbudet är bland annat AVA HD, Sub HD och FOX HD. En lista på nya baskanaler och avgiftsfria extrakanaler finns på adressen www.watson.fi/sv/tuki/fragor-och-svar. De nya kanalerna börjar synas den 12 december 2017. Om de nya kanalerna dock inte syns under ändringsdagen, starta om din Watsonmottagare.

Kanalpaket som ändras

Kanalpaket som ändras Nya kanaler som läggs till i kanalpaketet fr.o.m. 12.12.2017 Priserna ändras 1.1.2018
Swedish SVT1 HD, SVT2 HD, TV4 HD Västerbotten, Barnkanalen/SVT24 HD Nuvarande pris 4,30 €/mån. Fr.o.m. 1.1.2018 6,20 €/mån.
Swedish Extra DR1 HD, NRK1 HD Nuvarande pris 4,80 €/mån. Fr.o.m. 1.1.2018 6,80 €/mån.
Discovery Discovery Channel Nuvarande pris 11,60 €/mån. Fr.o.m. 1.1.2018 9,90 €/mån.

De nya kanalerna i kanalpaketen kan ses fr.o.m. den 12 december 2017. Faktureringen ändras i enlighet med den nya prissättningen den 1 januari 2018.

Kanalpaket som upphör 1 januari 2018

De kanalpaket som utgår ur utbudet den 1 januari 2018 är Stingray, Nordic HD, News, Base, BBC, Europe, Sports, TV-Mix, TV-Mix Mini, Russian och HustlerTV. Faktureringen av de utgående kanalpaketen upphör automatiskt och detta förutsätter inga åtgärder av dig.

Elisa Mix S-paketet (9,90 €/mån.) blir nytt kanalpaket i utbudet. Paketet kan du till exempel beställa i stället för de utgående paketen TV-Mix eller TV-Mix Mini.

Ändringen gäller både tills vidare gällande avtal och tidsbegränsade avtal. I samband med ändringen har du rätt att säga upp ditt tidsbegränsade eller tills vidare gällande avtal omedelbart.

 

DATASKYDDSPAKETET ger nu ännu bättre skydd åt hela familjens apparater!
Vi uppdaterar F-Secure DATASKYDDSPAKETET att fylla hela familjens dataskyddsbehov. Samtidigt förnyas tjänstens utseende och hanteringsportal. Dom nya funktionerna uppdateras automatiskt så du behöver alltså inte installera ditt DATASKYDDSPAKET pånytt. Du kan fortsätta att använda dina apparater som normalt och dom kommer fortfarande att vara skyddade.